Eendracht Buggenhout

1 - 2

14-11-2021
Uur: 15:00:00

Rupelmonde

Locatie: Dreef: A-terrein
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
Coaching:
164 keer gelezen


Verslag

Terug naar af ...

Na onze perfecte oktobermaand, zorgt november voorlopig voor een negatief rapport. 0 op 6!

Vooral het verlies in deze wedstrijd doet ons verwijzen naar de 1e zin: terug naar af!

Rupelmonde kwam naar ons met een 0 op 15 en een voorlaatste plaats in het klassement.

Onze jongens begonnen de partij zoals het hoorde en in de 1e 5' kwamen we al 2x voor doel maar Yoon en Ruben maakten beiden de verkeerde keuzes en misten zo onze kans op een vroege, relaxe openingsgoal.

De eerste tegenprik van Rupelmonde redde Tomas knap nadat er een speler alleen voor hem verscheen.  Ons spelniveau zakte langzaam weg en Rupelmonde begon in hun kansen te geloven.  We gingen rusten met 0-0.

De 2e helft begon terug met dreiging van ons maar wederom bleef het onzuiver rond de zone van de waarheid.  En dan was er de 62' minuut.  Een vrije trap voor Rupelmonde schampte af op onze muur waardoor Tomas op het verkeerde been stond. De 0-1 stond op het bord.  Pech voor ons maar dat telt ook.

Pieter, die scherp en goed inviel werd na een prima infiltratie gehaakt aan de rand van de 16m. Penalty oordeelde de ref en Davy zette hem feilloos om.  1 - 1.

Was dit het signaal om de match definitief naar ons toe te trekken??

Integendeel, een grote fout in onze verdediging gaf een minuut na onze penalty Rupelmonde weer een doelpunt voorsprong: 1-2!

Het laatste kwartier was er wel terug druk en dreiging, hadden we een 2e penalty kunnen krijgen na alweer een fout op Pieter maar hadden we vooral veel rustiger, efficienter en met meer wil moeten omspringen met de ons gegeven ruimtes en kansen.

Door puntenverlies van enkele van onze concurrenten, blijven we in de top 5 staan maar het wordt wel tijd om ons te herpakken.  Deze zondag al, tegen de ex-ploeg van coach Timo: FC Daknam.