Eendracht Buggenhout

3 - 2

27-11-2021
Uur: 19:30:00

KVK sv Melsele

Locatie: Dreef: A-terrein
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
Coaching:
191 keer gelezen


Verslag

Na de overwinning van vorige week en aan de drempel van een stevig 3 luik stond een moeilijke thuismatch op het programma tegen het jeugdige, enthousiaste maar vooral technisch zeer onderlegde Melsele B.

De match begon zeer goed voor ons.  Het plan van aanpas was nog niet goed uitgesproken of onze jongens zetten het al om in de voorsprong. De ruimte op de flank werd benut nadat eerst Robin en daarna Piet met een zeer goede actie hun vrijspeelden, Piet (terug na blessure) leverde een prima voorzet naar de 2e zone af waar Noah de bal beheerst afwerkte.  Het snelste doelpunt van dit seizoen.

Het vervolg werd rommeliger, Melsele B was wakker en begon snel en vinnig druk te zetten.  Onze jongens konden nog wel enkele keren dreigen maar waren niet efficient in de 16m.  Ruststand 1-0.

De tweede helft begon niet goed voor ons maar de supporters zagen wel een knap staaltje van techniek bij de tegenstander.  De bal werd via een cross verlegd van onze linkerflank naar onze rechterflank.  Daar nam bezoeker Van Hal de bal knap uit de,lucht en legde hem direct klaar voor zijn rechter en werkte knap af in de korte hoek. Een snelheid van uitvoering waarop amper te verdedigen valt (behalve de cross niet laten vertrekken).

10' later kwamen we terug op voorsprong nadat Bob een vrije trap van Noah binnenschoot aan de 2e paal.  Het gezegde: de dag dat Bob een goal gaat scoren, gaan we niet snel meemaken mocht meteen opgeborgen worden.  

5' later was Bob er terug, weer nadat hij helemaal vrijstaand aan de 2e paal opdook. Ditmaal kopte hij de bal op de verste paal.  

En toen was plots Melsele daar.  Door een goeie pressing konden ze de bal op onze helft recupereren, de passes gingen snel naar ons doel en uiteindelijk werd hij via onze rechterflank voorgezet en afgewerkt voor doel.

Van goed voetbal was er al lang geen sprake meer.  We speelden te vaak en te snel een hoge diepe bal en speelden daarmee in de kaart van de centrale, kopbalsterke as van Melsele.  

3' voor tijd kwam er dan opnieuw een voorzet van Noah en plots viel Piet neer, de scheids reageerde niet maar de lijnrechter signaleerde een trekfout.  Na overleg werd de bal op de stip gelegd.  Tim Saeys nam de verantwoordelijkheid op zich en poeierde de bal prima in doel.

Melsele B was technisch zeker de evenknie en kon misschien wel een punt claimen maar voor ons was het een match op karakter (en die moet je ook kunnen winnen).

Na de recente 6 op 6 schuiven we terug op in de ranking waardoor we nu echt mogen spreken van 3 regelrechte topwedstrijden die we nu moeten betwisten.  Volgende zondag op het veld van de gedoodverfde titelfavoriet, Moerbeke.