Sint-gillis Dendermonde


0 - 2

Eendracht Buggenhout


25-03-2018
Uur: 15:00:00
Locatie:
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
437 keer gelezen


Verslag

Na de (vrij simpele) zege in Schoonaarde en de (hardbevochten) overwinning tegen Vrasene gaan we vandaag in Sint-Gillis op zoek naar een negen op negen, in de wetenschap dat dit wel eens voldoende zou kunnen zijn voor de redding.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn : op een klein en vrij hobbelig veld is het moeilijk voetballen. Beide ploegen geven weinig ruimte weg, de thuisploeg hanteert vooraal de lange bal. Kortom, geen hoogvlieger en een logische 0-0 aan de rust.

In de tweede helft steken onze mannen een tandje bij ; het dient gezegd, aan inzet geen gebrek de laatste weken. Mich zet tweemaal een actie op : eerst heeft een krulbal van Kristof te weinig krul in zich ; later mist Piet zijn controle, zoniet stond hij alleen voor doel. Het is hem vergeven want ook vandaag weer speelt Piet een prima partij, in nagenoeg alle duels was hij de baas. In minuut 75 komen we toch op voorsprong : Kevin kopt een corner van Robbe binnen aan de tweede paal. In de 83e minuut wort Piet door Bjarne bedient maar een klassesave van de thuisportier houdt ons van de 0-2. Na een corner van St Gillis moet ook Sander zijn kunnen tonen op een bal laag in zijn linkerhoek. Twee minuten voor tijd wordt de match beslist : Aron stuit met het hoofd op de doelman maar Arne staat op de goede plaats om de 0-2 binnen te tikken.

Zeker over het behoud zijn we nog niet maar we zijn er nu toch kortbij. Eerstvolgende wedstrijd op zondag 15/4 thuis tegen Bazel. De komende twee weken krijgen we (verdiende) rust.