Eendracht Buggenhout


2 - 1

KFC Vrasene


18-03-2018
Uur: 15:00:00
Locatie: Dreef: A-terrein
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
435 keer gelezen


Verslag

Eendracht Buggenhout pakt broodnodige zege tegen KFC Vrasene


Ondanks de ijzige kou en arbitraal geklungel kregen wij geen hoogstaande maar wel een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Buggenhout kende een droomstart maar Vrasene vocht terug. Toen de thuisploeg terug scoorde lag de einduitslag vast.
Eendracht zorgde voor het eerste gevaar en toen Arne Poppe een hoge voorzet verstuurde kon Frederik Bettens de bal uit de baan duwen maar in de voeten van Pieter Leemans die kalm afwerkte (04’). Vrasene leek niet echt aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Toen Yentl Van De Velde verdacht werd afgestopt ging de bal niet op de stip en kreeg de aanvaller geel (18’). Met een naast de muur gekrulde vrije trap kon Yentl Van De Velde toch de bordjes in evenwicht brengen (23’). Lang duurde de bezoekende vreugde echter niet. Robbe Broeckaert viseerde eerst van op ruime afstand de paal (25’). Even later leed KFC achteraan balverlies en Arne Poppe schoof het leder onder Bettens binnen (26’). De bezoekers staken een tandje bij al kregen ze geen echte vat op het middenveld. Kort voor de rust leek alles te herdoen maar een kopbaldoelpunt van in het pak werd afgevlagd (42’).
Ook na de koffie trok Vrasene op zoek naar de gelijkmaker al leverde dat geen echte kansen op. Een zware knal van Bart Heyrman vloog naast (57’) en Sander De Batselier bleef attent op een kopbal van Heyrman (68’). De uitermate zwakke ref verraste velen toen hij plots een strafschop floot. Bettens ranselde de superkans van Sam Van Ransbeeck uit de benedenhoek (78’). Vrasene bleef zich te pletter lopen al had de thuisportier zijn onmiskenbare klasse nodig om een lob van Seppe Van Isterdael nog tegen de lat te duwen (89’).
Volgende zondag trekt Eendracht Buggenhout naar KV Sint-Gillis en zaterdag is KFC Vrasene gastheer voor Sparta Waasmunster
Eendracht Buggenhout: De Batselier, Broothaers, Van Ransbeeck, Peytier, Van Damme, Poppe (90’ Maes), Leemans, Broeckaert, Mannaerts (74’ Van Der Mynsbrugge), Harnie, Saerens.
KFC Vrasene: F. Bettens, Van Hiel, Tachelet, De Breucker, Heyrman, Praet, Coekaerts (77’ M. Bettens), De Rop, Keymolen (46’ Bigdad), Vereecken 84’ Van Isterdael), Van De Velde.
Doelpunten: 04’ Leemans 1-0, 23’ Van De Velde 1-1, 26’ Poppe 2-1
Gele kaarten: 18’ Van De Velde, 46’ Praet, 59’ Harnie, 77’ De Rop, 81’ Saerens
Scheidsrechter: De Ketelaere Andy

Matchbal geschonken door Café Hof Ter Koppen.